Een relatiecoach kan je relatie uit het slop halen maar niet alle problemen oplossen

Relatiecoach Eindhoven

Het werk van een relatiecoach is lang niet hetzelfde als dat van een therapeut. Mensen met relatieproblemen zoeken vaak oplossingen in relatietherapie. Dat staat voor hulpverlening bij de meest uiteenlopende relatieproblemen. Een therapeut behandelt problemen. Je raadpleegt hem of haar wanneer je relatie fout loopt. En dat het in een relatie niet altijd rozengeur en maneschijn is, is niet onlogisch.  Daar moet hard en levenslang aan gewerkt worden, met ups en downs. Een relatie is er een van vallen en opstaan, van samenwerken, begrip en vooral van heel veel geduld. Een relatiecoach stelt vooral het uiteindelijke doel voorop, terwijl het bij een therapeut om de oplossing van het probleem gaat. Heeft je relatie een coach nodig? Dan is dan Relatiecoach Eindhoven zeker een bezoek waard.

Wat doet dan een relatiecoach?

Het werk van een relatiecoach is vergelijkbaar met dat van een coach in een of andere (sport)club. Verloren teamleden hun beste vorm? Was samenwerking hun belangrijkste wapen en is dat nu ver te zoeken? Verloren spelers hun motivatie? Dan wijst de clubleiding in de eerste plaats naar de coach. Die moet van individuen een (h) team maken. Daar moet een seizoen lang aan gewerkt worden. De ploeg verbeteren en sterker maken is het werk van de coach, en dus ook van een relatiecoach.

Een samenwonend of een gehuwd koppel is ook een team

Een koppel is namelijk ook een team, of ze nu samenwonen of gehuwd zijn. En precies zoals binnen een sportclub is men ook in een relatie niet altijd goed elkaar afgestemd. Binnen een relatie gaat het lang niet altijd zoals we willen. Onze drukke samenleving doet een relatie niet altijd goed. Er zijn de kinderen en er is het huishouden maar ook het werk, onze gezondheid en ons sociaal leven. Dat maakt ons moe, verward en ongemotiveerd waardoor werken aan niet altijd makkelijk is. En hier begint het werk van een relatiecoach om samen aan jullie relatie te werken.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *