Op dit moet je zeker letten bij velgen kopen voor je auto

Velgen kopen

Velgen kopen voor je auto doe je bij je vertrouwde garagist of online. Online velgen kopen zorgt voor vele voordelen. Je kiest rustig van thuis uit. Je moet je dus niet eens verplaatsen. Je kunt zo de aanbiedingen rustig vergelijken en zo veel besparen. Bij het kopen van autovelgen moet je met enkele belangrijke zaken rekening houden om een miskoop te voorkomen. Velgen kopen online is een goede manier om de meest geschikte velgen te kopen aan de laagste prijs.

Velgen kopen: kies de juiste afmetingen

Bij velgen kopen voor je auto moet je vooral aandacht hebben voor de juiste afmetingen. Alle autovelgen zijn uiteraard niet hetzelfde. De breedte van autovelgen wordt aangegeven met een getal en een hoofdletter J. Dit geeft de vorm van het velgbed aan.  Het cijfer staat voor 1 inch of omgerekend 2,54 centimeter. De breedte van autovelgen wordt gemeten tussen de opstaande randen. Hou ook met hun zogenaamde steekmaat. Die bestaat uit het aantal gaten voor bouten of moeren van de velg met de diameter van de denkbeeldige cirkel die door het centrum van de openingen gaat.

Velgen kopen met de juiste ET- waarde

De naafas zie je best ook niet over het hoofd. Daaronder verstaan we het is het uitstekende gedeelte van de remschijf waar het wiel opzit. Het naafgat zorgt er voor dat je de velg kunt monteren zoals het hoort. Let er ook op dat de opening van de naaf dezelfde diameter heeft dan de naafas van je auto. De zogenaamde ET waarde mag nooit meer af dan vijf millimeter afwijken. Koop daarom steeds originele velgen voor je auto. Die hebben altijd de juiste ET- waarde

De binnenzijde van originele velgen

Bij het kopen van originele autovelgen controleer je best altijd de aanwezigheid van het originele nummer en het logo van de fabrikant. Staan die niet vermeld? Dan is de kans groot dat je met namaak velgen te doen hebt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *