Afspraak bij de mondhygiënist

Mondhygienist Rotterdam

Het is belangrijk om je tanden goed te onderhouden. Hiervoor zul natuurlijk zelf regelmatig tandenpoetsen en je tanden stokeren of andere behandelingen uitvoeren voor je tandvlees. Het is verstandig om een keer per half jaar naar de tandarts te gaan en de mondhygiënist. De mondhygiënist in Rotterdam kan preventief behandelen en klachten behandelen.

Mondhygiënist en tandarts

Een mondhygiënist voert behandeling uit aan je tanden en tandvlees. Daarnaast kan de mondhygiënist preventief helpen met het behandelen van je tanden het verzorgen van je tandvlees. Het is een aanvulling op je reguliere tandartsbezoek. Het grote verschil tussen een tandarts en een mondhygiënist is dat een tandarts behandelingen uitvoert en een mondhygiëniste vooral preventief bezig is, daarom zie je vaker dat afspraken worden gecombineerd.

Behandelingen bij een mondhygiënist

Een mondhygiëniste voert behandelingen uit aan je tandvlees en soms ook je tanden. Als je bijvoorbeeld plekken hebt waar je niet goed bij komt, dan kan een mondhygiëniste helpen. Zo kan je bijvoorbeeld tussen sommige tanden moeilijk bijkomen. Een mondhygiënist kan hier met speciale materialen wel bij. Het masseren en verzorgen voor je tandvlees kun je zelf doen met bijvoorbeeld tandenstokers of ragers, afhankelijk van wat een mondhygiëniste aanraadt. Kun je er niet zo goed bij, dan kan een mondhygiëniste je hier verder mee helpen.

Wanneer ga je naar de mondhygiënist

Deze behandelingen kunnen dus zowel als behandeling, omdat je last hebt van krachten of preventief, omdat je er zelf ergens niet goed bij kunt. Een afspraak met een mondhygiënist kan één keer per jaar, maar ook een keer per half jaar of bij bepaalde aandoeningen van het tandvlees en ontstekingen kan het vaker.
Een mondhygiënist zal tijdens de behandeling speciale behandeling uitvoeren, maar ook uitleggen hoe je zelf het beste je gebit kunt verzorgen. Zo kun je bepaalde aandoeningen beter behandelen en kun je voorkomen dat je bepaalde klachten krijgt. Een ontsteking aan het tandvlees kan namelijk al snel ontstaan en daardoor kunnen vervelende symptomen zich voordoen, een mondhygiëniste klaar om je daarmee te helpen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *