Acupunctuur doet veel meer dan pijn bestrijden

Acupunctuur Rotterdam

Acupunctuur hoort bij de alternatieve geneeskunde. Het wil onze gezondheid in evenwicht brengen door het stimuleren van acupunctuurpunten met opvallend dunne naalden. Acupunctuur is veilig, verloopt pijnloos en geniet vele aanhangers. Toch wordt deze therapie nog altijd niet officieel erkend. Woon je in de regio Rotterdam en kon de klassieke geneeskunde je niet helpen en zie je in de acupunctuur een geschikt alternatief? Dan is een bezoek aan Acupunctuur Rotterdam zeker een aanrader. 

Acupunctuur komt uit het oosten 

Een acupuncturist verlicht vooral pijn met opvallend naalden. Het is een van oorsprong oosterse geneeswijze die ons evenwicht wilt herstellen. Acupunctuur wordt gebruikt voor de meest uiteenlopende klachten, zowel op lichamelijk als op geestelijk vlak. Acupuncturisten bestrijden lang niet uitsluitend pijn en chronische pijn. Deze therapie verbetert ook onze bloedcirculatie en bloeddoorstroming en is vooral populair in China, waar het deel uitmaakt van de traditionele Chinese geneeskunde.

Meerdere disciplines

Acupunctuur ontwikkelde vele disciplines zoals oor-, schedel- en segmentale acupunctuur maar gebruikt ook elektrotherapie, laser therapie en one-point needling acupunctuur waarbij maar één punt wordt geprikt. One-point needling pakt alleen de symptomen en niet de oorzaak aan. Dat is anders bij het prikken van meerdere punten. Naast symptoombehandeling zoals pijn worden daar ook de oorzaken mee behandelt.

Met deze klachten kun je naar Acupunctuur Amsterdam

Vele geïnteresseerden vragen zich af welke klachten ze terecht kunnen bij een acupuncturist, dus ook Acupunctuur Rotterdam:

 • Vermoeidheid en chronische vermoeidheid
 • Zenuwpijn
 • Hoofdpijn
 • Rugklachten en rugpijn
 • Problemen aan de wervelkolom
 • Stijve en pijnlijke spieren en gewrichten
 • Fibromyalgie
 • Spijsverteringsproblemen, maag- en darmklachten, maagzweren
 • Onvruchtbaarheid
 • Pijnlijke maandstonden en andere menstruatieklachten
 • Aangezichtspijn
 • Stress, angst en depressie
 • Burn- out
 • Neurologische klachten
 • Rookstop
 • Een te hoge of te lage bloeddruk
 • Ochtendmisselijkheid bij chemotherapie
 • Dysenterie
 • Herstel na ziekte of operatief ingrijpen
 • Vasculaire dementie
 • Kinkhoest
 • Het syndroom van Gilles de la Tourette

Acupunctuur is veilig en complementair aan onze klassieke geneeskunde

Wanneer acupunctuur door een geschoold en ervaren therapeut wordt toegepast is het veilig. Het is goed combineerbaar is met klassieke behandelingen.  Acupunctuur wil die niet vervangen maar aanvullen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *